Zár segítségével az illetéktelen behatoló távol tartható

Alapvetően közismert tény, hogy az ünnepek alatt, mikor nyaral a család, valamint nyáron a nyaralás alatt történik a legtöbb betörés. A betörők kifigyelik mikor nincs otthon huzamosabb ideig a család és akkor lecsapnak.

Zár segítségével otthona biztonságosabbá tehető és nem kell aggódnia a betörők miatt. Sokan úgy gondolják, bizonyos módszerek hatásosak lehetnek a betörőkkel szemben, azonban időnként ezek pont, hogy visszaütnek. Például a redőny leengedésével vannak, akik a betörők dolgát szeretnék nehezíteni, azonban ez csak egy jel számukra, hogy mivel napokig le van engedve a redőny, ezért valószínűleg senki sincs otthon, így könnyű prédára számíthatnak. Vannak, akik rácsot szereltetnek az ajtóra, ami szintén jó megoldás lehetne, azonban a többség az olcsó, silány minőségű változatot szerelteti be, melyet egy dörzsöltebb betörő egy perc alatt eltávolít. A lehető legjobb mód a betörők megfékezésére egy biztonságos, jó minőségű zár. Talán mondanunk sem kell, hogy a jó zár mellett fontos az is, hogy például az ablak ne maradjon nyitva a távollétünkben.

A zár kiválasztásánál jobb, ha alaposan tájékozódunk, melyek a legjobb ár – érték arányú zárak.  Ha valóban biztonságban akar lenni, akkor ne a legolcsóbb zárat vegye meg. Az sem segít, ha több zárat szereltet fel, melyek egytől – egyig silány minőségűek. Egy zár kell, de annak kifogástalan minőségűnek kell lennie, mely komoly fejtörést okoz a lakásába betörni igyekvőknek. Abban az esetben, ha az ajtó szerkezete nem megfelelő, tehát gyenge, akkor szükség lehet egy hevederzárra, mivel ez nagyszerű módszer a befeszítéses behatolás ellen. A zárak bő választékát megtalálja az 1kulcs.hu webáruházban, ahol bő leírást is találhat róluk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*