Vírusos szemölcs eltávolítása szakszerűen

Sajnos el kell fogadnunk a tényt, hogy az életünk bármely szakaszában a bőrünkön megjelenhetnek különféle bőrkinövések, vagy szemölcsök. Melyek legtöbb esetben bőrgyógyászati kezelést igényelnek.

A vírusos szemölcs eltávolítás a leggyakrabban lézeres eltávolítás által történik meg. Amennyiben egy közönséges szemölcsöt veszünk alapul, akkor az a leggyakrabban ujjakon, végtagokon jelenik meg. Amikor az első szemölcs megjelent, akkor sajnos számolhatunk vele, hogy azt több is követni fogja. Ezek a szemölcsök megjelenhetnek a talpon is. Az ilyen szemölcsök igen kellemetlenek lehetnek, ugyanis a legtöbbször a bőr mélyebb rétegei felé terjednek és járáskor nagy fájdalmat okozhatnak ezzel. Azok a szemölcsök, melyek leggyakrabban a nyakon jelenek meg, azok az úgy nevetett papillomák és kocsonyás, vagy bőrszínű, illetve világosbarna növések. A köröm szélénél is gyakran jelenek meg szemölcsök, ezek igen nehezen kezelhetőek és leggyakrabban az idő múlásával a körök roncsolását is okozhatják.

Szintén nagyon gyakori betegségnek nevethetően a nemi szervi szemölcsök, melyek férfiakat és nőket egyaránt érintenek. Általában a húgycső és a végbélnyílás környékén jelenek meg. Jellegzetesen 2-3 mm átmérőjűek és bőrszínűek. Fájdalmatlanok, viszont egy bizonyos vírusnak köszönhetően terjednek. Amennyiben a szemölcseinket szeretnénk egy szakértő által megvizsgáltatni, akkor azt mindig előre egyeztetett időpont alapján tehetjük meg. A bőrgyógyász minden beteg számára személyre szabott kezeléséket biztosít, melyek által akár meg is állíthatjuk a vírusos szemölcs tovább terjedését. Többek között ezért is javallott, hogy minél előbb szakorvoshoz forduljunk, hiszen így előbb megállíthatjuk az elterjedésüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*