Tippek, hogy jobb illatú legyen a ruhánk mosás után

Ugye már Ön is találkozott azzal a bosszantó ténnyel, hogy hiába alkalmazza a legjobb öblítőt és a legjobb mosószert a ruháin mégsem érződik a kellemes, finom illat, melyet a reklámban megígértek.

Ennek több oka is lehet. Nézzük is rögtön sorban őket. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a mosógépünkben vízkővel, penésszel, illetve a mosószerekből visszamaradó lerakodásokkal van tele. A legtöbb esetben rá sem gondolunk, hiszen általában olyan helyeken történek a lerakódások, melyek nem látszódnak. Ezért évente 2-3 alkalommal érdemes kitakarítani, és így garantáltan elkerülhetjük, az effajta kellemetlenségeket. A penész illetve már kellemetlenséget könnyedén kitakaríthatjuk a gépből, ha egy 90 fokos mosás mellett, a dobba 4-5 liter ecetet öntünk. Garantáltan minden szennyeződést eltüntet. Amennyiben a jövőben szeretnénk elkerülni, a hasonló kellemetlenségeket, akkor érdemes szárazon tartanunk a gépet.

Ez azt jelenti, hogy amikor csak lehet az ajtót hagyjuk nyitva, így nem tudnak elszaporodni  a kórokozok. A fertőtlenítő öblítés szintén egy nagyon jó tipp lehet arra az esetre is, ha a ruhák túlhasználtnak tűnnek. Az erre alkalmas termékeket az öblítő helyet kell, az adagolóba tenni. Leggyakrabban a kötött és a tiszta pamut ruhák hajlamosak a kellemetlen illatra. Annak érdekében, hogy a ruhák sokáig frissek legyenek és elkerüljük a kellemetlen szagokat, a legfontosabb szabály, hogy ne legyenek sokáig vizesek. Hiszen a kellemetlen szagú mikroorganizmusok a vizes ruhákban érzik jól magukat. A szárítógép tökéletes megoldást jelent ezeknek a kellemetlenségek elkerülésére, ám ha pénztárcabarát megoldást szeretnénk, akkor szellős helyen teregessünk. Erre ideális a terasz vagy az erkély.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*