Öltözzünk rétegesen az átmeneti évszakokban!

Sokszor az emberek nagyon vigyáznak magukra, amikor a hideg évszakok közelednek, és kevésbé, amikor nyár van. Ez érthető is, hiszen télen az ember sokkal nagyobb eséllyel fázik meg, és ezért jobban kell figyelnie arra, hogy mit vesz fel, és természetesen, hogy miként táplálkozik, mert a kettő szorosan összefügg egymással, hogyha az immunrendszer védelméről van szó.

A réteges öltözködés nagyon fontos télen is, azonban itt az a lényeg, hogy a testünk melegben legyen. Az átmeneti hónapokban viszont (mint amilyen a tavasz meg az ősz) tanácsos – szintén vastagon öltözni – sok ruhaneműt magunkra venni, egyszerre vastagot és vékonyat is. Amikor ezekről az évszakokról beszélünk, akkor fontos megjegyezni azt is, hogy nagyon gyorsan tud változni a hőmérséklet, és a kora reggeli 0 fokokból egy pár óra leforgása alatt akár 20 fokos különbség is kialakulhat. Ilyenkor pedig nagyon kell figyelni arra, hogy a kinti hőmérsékletnek megfelelően legyünk felöltözve, mert az sem jó, hogyha túl melegben vagyunk, és leizzadunk, valamint az sem, hogyha megfázunk. A szervezetre mindkét alternatíva nagyon káros hatással lehet.

Hogyha ezeket betartjuk, akkor már is nagyon sokat tettünk az egészségi állapotunk megőrzése érdekében, azonban sajnos még ez sem garancia arra, hogy valóban elkerüljük a megfázást. A meghűléses betegségeket ugyanis nagyon sokszor okozzák vírusok, amelyek elszaporodnak a hirtelen felmelegedésben. Ezek ellen csakis úgy lehet védekezni, hogyha tudatosan felerősítjük az immunrendszerünket. Ennek legjobb módja, hogyha az előbbiekben említett dolgokon kívül még rendszeresen fogyasztunk gyümölcsöt, zöldséget, és rendszeresen végzünk testmozgást is. Ez segíteni fog nekünk, hogy szervezetünk felkészüljön a tavaszi vírusok elleni védelemre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*