Nyári kiránduló helyek

Amennyiben az idei nyaralást szívesebben töltené egy friss levegős erdőben, patakot csordogálása közben, csónakázással, akkor mutatunk pár kiváló helyet. Rögtön első helyen a Nyíregyházán található Sóstói-tót helyeztük, melynek az északi része kiváló csónakázási lehetőségekkel bír, még a déli részén a strandolásé a főszerep.

Szép parkosított terek várják az ide látogatókat, ahol még egy termál medence is található. Mondhatjuk úgyis élményfürdő, parkfürdő, és tőfürdő is egyben. A tavas fürdőhelyet még Mátyás király idejéből tartják számon. Gyógyhatásairól híresült el, mivel úgy tartották, hogy gyógyítja a köszvényt,  és a csúzt. A tó átlagos mélysége 1,5 méter, a legmélyebb pontja 2,4 méter. A termálvíz 50 C fokon bugyog fel. A víz jódos és brómos is egyben. Főként nőgyógyászati és mozgásszervi megbetegedésekre van jótékony hatással. A következő hely, amely kiváló úti cél lehet az a Megyer-hegy-Titokzatos tengerszem, ahol a bátrabbak sziklát mászhatnak, ám kiváló túrázásra és csónakázásra is egyaránt.

Sárospatak közelében található, az egyszemnyi tenger, melynek területén egykor kőbánya üzemelt. Az itt található domb kristályos kemény képződményeiből gabonaőrlők és érczúzó malomköveket csiszoltak. A bányát már több mint 100 éve bezárták, és a fejtési gödörbe egy ki tó kerekedett. A tó egyáltalán nem sekély, akár egy hajót is elnyelne 6-7 méteres hosszával. A tavat 60-70 méteres sziklák veszik körül, amely csodás élményt nyújt számunkra. Nagyon izgalmas túra utakat találhatunk, mivel nagyon sok mesterséges kőzetbe vágott kanyonokat rejt a hely. Érdemes még ellátogatni a Szalajka-völgybe a Fátyol vízeséshez. Magyarország egyik legszebb magashegyi látnivalója, ahol megcsodálhatjuk a 17 méter hosszan 18 gáton át lezúduló vízesést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*