Nagyon fontos a helyes táplálkozás a várandóság ideje alatt

A terhesség a nők életében egy csodálatos fejezet, azonban nagy felelősséggel jár, ezért fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk a kilenc hónap alatt és megtegyünk minden tőlünk telhetőt, hogy a kisbaba megfelelően fejlődjön.

A terhességi diéta könnyen betartható és jó hatással van a terhes nők szervezetére. Minden terhes nő számára nagyon fontos, hogy odafigyeljen az egészségére. A terhesség alatt természetesen minden nő testsúlya gyarapodik. Sokan azt tanácsolják, hogy a hetente egyszer ellenőrizni kell a testsúlyt, mert a túlzott súlybéli gyarapodás veszélyes is lehet. Lényeges, hogy a terhesség alatt a nők betartsanak egy megfelelő étrendet. Nem az a fontos hogy az napi ételmennyiséget csökkentsék, hanem az, hogy odafigyeljenek az ételek összetételére. Lényeges szempont, hogy friss termékeket egyenek, olyanokat amelyekben nincs tartósítószer.

A változatosság szintén számít, ugyanis a szervezetnek minden tápanyagra szüksége van. A fehérjék, szénhidrátok, ásványi anyagok és zsírok mind szükségesek ahhoz, hogy a magzat egészségesen fejlődhessen. Szakértők szerint naponta körülbelül 100-120 gramm fehérje elfogyasztása ajánlott. A tojásban, húsfélékben, tejtermékekben és diófélékben egyaránt hozzájuthatunk fehérjéhez. A napi ajánlott szénhidrátmennyiség 80-100 gramm.

Ezek megtalálhatók a kenyérben, krumpliban, zöldségekben és gyümölcsökben és a halban. Tanácsos az édességek, cukros és sós ételek elkerülése. A vitaminok, rostok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek egy terhes nő számára. A kalcium, vas, foszfor és jód, valamint a D-, C-, A-vitaminok folyamatos bevitele a szervezetbe nagyon fontos, mind az anya és a magzat számára egyaránt.

Ahhoz tehát, hogy a minden a lehető legjobban működjön a terhesség alatt, nagy figyelmet kell fordítani a helyes étkezésre és be kell tartani bizonyos étkezési szabályokat.

Vélemény, hozzászólás?