Mosási mítoszok, melyekre fényt derítünk

Bizonyára Önnel is előfordult már és sokszor bosszankodott azon, hogy újra és újra csak fél pár zoknit talál meg a mosógépben. Ám akár, hogy keressük nem leljük a párját. Mi most ennek járunk utána.

A mosás a mindennapok része, melyet minden háziasszony szeretne a leggyorsabban és a leghatékonyabban elvégezni. Ha jól belegondolunk, akkor ez az egyszerű házimunka nem is olyan egyszerű, mint azt legtöbben gondolják, ugyanis számtalan bukkanóval kell szembe néznünk. Mi most mutatunk pár tippet, melyet nem árt kipróbálni mosás közben. Ilyen lehet az a praktika, hogy a tintával szennyezett ruha feloldható hajlakkal. Ez a tény ténylegesen igaz, mármint abban az esetben, ha a hajlakk tartalmazz alkoholt, ugyanis az alkohol feloldja a tintát. Sokan állítják, hogy több mosószer alkalmazásával tisztábbak lesznek a ruhák. Ám ez nem feltétlen igaz. Ugyanis a túl sok mosószertől túlhabosodnak a ruhák, melyet nehezen lehet kiöblíteni. Így nem, hogy tisztábbak lesznek a ruhák, de a kosz egy része mind a ruhákon marad.

Egy igazán jó praktikának bizonyul, hogy a foltos ruhákat kifordítva mossuk ki. Ugyanis, ha kifordítva mossuk a ruhákat, akkor a dörzsölés következtében a koszt kifelé és nem befelé kezdjük el tolni a szövetbe. A kifordított mosás akkor is célszerű, amikor egy különlegesen díszített darabról van szó, ugyanis így sokkal jobban megőrizhetjük a ruhák mintázatát és színét is egyben. Sokan alkalmazzák a mosószert és a fehérítő együttesét. Ám el kell, hogy mondjuk, hogy ezzel nem, hogy jobb eredményt érünk el, hanem ez a kettő vegyület teljes mértékben semlegesíti egymást. A fehérítőt sokkal inkább ajánlott már az öblítés szakaszában a ruhákhoz adni. Elterjedt nézet, hogy a forró víz fertőtlenít. Ám el kell, hogy mondjuk, hogy magában nem elegendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*