Mit jelképez az ádventi koszorú?

Karácsony közeledtével szinte minden otthon asztalán megtalálható a négy gyertyával díszített ádventi koszorú, melyen négy gyertya található. Egy nagyon régi hagyományról beszélhetünk, amely nagyon szép értékeket hordoz magában. Az első ádventi koszorút még a 19. században gyújtották meg.

Ha most Önt megkérdeznél tudná, hogy mit jelképez az ádventi koszorú? Az emberek nagy rész már csak divatból is tesz az asztalra koszorú, ám a jelentését nem tudják. Mi most ebben segítünk. Az ádventi koszorún található négy gyertya, mind külön-külön fogalmat jelképeznek. A hagyományok szerint a koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található. Az első gyertya a hithez kapcsolódik, melye advent első vasárnapján gyújtunk meg. Amikor meggyújtjuk ezt a gyertyát, akkor érdemes átgondolni mindazt, ami körül vesz bennünket és azt, hogy hiszünk-e egyáltalán? Hiszünk-e a kis Jézusban? Hogy valójában mit is ünneplünk ebben az időszakban? A második gyertya meggyújtása advent második vasárnapjához köthető, amely a bronz vasárnap és reményt jelképezi.

Ez a gyertya láng arra kell, hogy ráébresszen bennünket, hogy bármi is történjen velünk, mindig ott lesz ez a pici láng, amely reményt ad. Ezen a vasárnap érdemes átgondolni a céljainkat, az álmaikat és mindazt, amit kitűztünk magunk elé. A harmadik gyertya az ezüst vasárnap alkalmával kerül meggyújtásra, amely az örömet szimbolizálja. A harmadik vasárnap a kell meggyújtanunk a rózsaszín gyertyát, amely egy kis szüntet jelenthet a bűnbánatban. Ezen a vasárnap már előre örülhetünk a karácsony eljövetelének. Amit meggyújtottuk ezt a gyertyát, értékeljük át, hogy mennyi apró öröm is van az életünkben. A negyedik gyertya, arany vasárnap kerül meggyújtásra, melynek a jelmondata a szeretet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*