Mindenre kiterjedő proktológia a Belvárosban

A proktológusok olyan sebészek, akik diagnosztizálják és kezelik a végbél, a végbélnyílás és a teljes gyomor-bélrendszer betegségeit. A „proktológus” szó azonban kissé elavult. Manapság az előnyös kifejezés a „vastagbél- vagy végbélsebész”.

Mindenre kiterjedő proktológia a Belvárosban elérhető kedvező árakkal és profi szakemberekkel csakis a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon ezért érdemes lehet benézni hozzánk.  A vastagbél-sebészeket diagnosztikai tesztek és műtéti eljárások elvégzésére képzik. Vannak olyan eljárások, amelyek segítenek felismerni a végbélnyílás és a végbél rendellenességeit. A kolonoszkópia során az orvos megvizsgálja a vastagbél teljes felületét és a vastagbélrákot kezeli. Eltávolíthatják a polipokat is. Digitális végbél vizsgálatot is végezhet a proktológus. A fizikai vizsgálat során az orvos ujjaival megvizsgálja az alsó végbélt és a prosztatát. Az endorektális ultrahang egy képalkotó teszt a vastagbélrák diagnosztizálásához. A proktoszkópia eljárásában az orvos megvizsgálja a végbél és a végbélnyílást, kiveszi a szövetet biopsziához vagy eltávolítja a polipokat.

A vastagbéltükrözés eljárásában az orvos megvizsgálja vastagbélének alsó harmadát, amelyet szigmoid vastagbélnek hívnak. Fontos, hogy a kolorektális sebész megértse minden tünetét. Ha nem tudja az összes tünetet, akkor nehezebb lesz diagnosztizálni és meghatározni, hogy milyen típusú kezelésekre van szüksége. Ezért olyan fontos, hogy nyíltan beszéljünk a vastagbél sebésszel. Ellenkező esetben szükségtelen teszteken ment keresztül, vagy késleltetett diagnózist és kezelést kaphat. Ez súlyosan befolyásolhatja az egészségét. Ha felvenné velünk a kapcsolatot és időpontot kérne, nem kell mást tennie, mint fellátogatni weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt, hiszen itt megtalálhatja elérhetőségeinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*