Minden, amit a mellfelvarrásról tudni kell

Sok nő elégedetlen az egyik legintimebbnek számító testrészével. Az elégedetlenség oka lehet a mell nagysága, formája vagy a leggyakoribb ok: a mellek megereszkedése.

Mellfelvarrás lényege, hogy a megereszkedett melleket eredeti, feszes állapotukba visszaállítsák. A mellfelvarrás az egyik leggyakoribb szépészeti beavatkozás a klinikákon. Azok a nők, akiknek melle a szoptatás vagy pusztán a kor következtében megereszkedett, csak a mellfelvarrás által láthatják újra feszes, fiatalos mellüket. A műtét természetesen, mint bármely más szépészeti beavatkozás komplikációkkal járhat, azonban egy szakértő orvossal ezen is túl lehet jutni. Az orvos kiválasztása tehát nagyon fontos, jó, ha a korábbi munkáiba bepillantást tudunk nyerni. A mellfelvarrás halvány műtéti heggel jár.

A műtét két – három órán át eltarthat, ez alatt a páciens altatásban van. A műtétet követően a sebre kötés kerül, melyre nem kerülhet víz, így a zuhanyzásnál figyelni kell. Fürdés pedig a műtét utáni időszakban nem javasolt. A műtét utáni estét a klinikán kell tölteni, majd másnap haza mehet a páciens. Célszerű autóval utazni, azonban vezetni még nem szabad. Két hét elteltével a varratok eltávolításra kerülnek, valamint a munkába is vissza lehet menni. Ebben a két hétben kerülni kell mindenféle váll és mellizom megterhelésével járó mozdulatot. Ezután a korábban megszokott életvitel folytatható, azonban fontos tudni, hogy a mell és vállizmot terhelő intenzív edzéseket továbbra is kerülni kell. Felmerülhet a kérdés, hogy a mellfelvarrás eredménye mennyire marad tartós. Természetesen ezt több tényező befolyásolja. Nagyobb fogyás, valamint újabb fogyás a mell újbóli megereszkedéséhez vezethet. Valamint idővel a kor is hozzájárulhat a mell feszességének elvesztéséhez, azonban ez egy hosszú folyamat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*