Mi tegyünk, ha defektet kaptunk?

Valószínűleg elmondhatjuk, hogy mindenkinek volt már kalandja defekttel, vagy lyukas gumival autós pályafutása során. Hát igen egy ilyen eset nem egyszerű, pláne akkor, ha probléma bekövetkeztekor kezdjük el felfedezni, hogy vajon milyen segédeszközök lehetnek az autóban, ami megoldja a problémánkat. Na és mi van akkor, ha nincs emelő a kocsiban, vagy éppen a pótkerék lapos vagy kevés bent a levegő? Persze ez a mi hibánk, mert ezt azért ellenőrizni kellene időnként!

Találtunk egy Magyar, nagyon ötletes kis weboldalt, ahol hamar megoldást találhatunk az ilyen esetekre is. Autómentő Kereső néven futnak, és nagyon egyszerű a rendszer használata. Akár már két kattintással is összekapcsolódhatunk a legközelebbi autómentős segélyszolgáltatóval.

De nézzük, hogy működik alap esetben egy defektes kerék kicserélése. Legelőször fontos, hogy az autóval álljunk valamilyen biztonságos, forgalomtól mentes helyre. Ha ez nem megoldható, akkor tegyük ki az elakadás háromszöget jó messze az autónktól. Húzzuk be a kéziféket, vagy rögzítsük megfelelően. Ezután lazítsuk meg az összes csavart úgy, hogy az autó még a földön van. Majd vegyük elő az emelőt és tegyük a megfelelő pozícióba, és jöhet a gépkocsi megemelése.

Elég annyit emelni a kasztnin, hogy a kerékcsavarok letekerése után kényelmesen le tudjuk venni a kereket. Ekkor jöhet a pótkerék, amit felrakunk, rögzítjük, a csavarokkal lazán meghúzzuk, úgy hogy a kocsi le ne essen az emelőről, majd leengedjük. A kerékcsavarok végső rögzítése ezután következhet.

Sokan vannak, akik ezt nem képesek végigcsinálni. Ekkor célszerű használni az Autómentő Keresőt, hisz az autó segélyszolgálatok szinte mindegyike erre a problémára is megoldást kínál. Előre lebeszélt díjazás fejében kiszállnak a helyszínre, és ott szakszerűen elvégzik a munkafolyamatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*