Melyiket válasszuk a natúr vagy a bio kozmetikumot?

A felmérések szerint a legtöbben ezt a két szót igen gyakran szinonimaként használják, ám mi most arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy igen is van különbség a natúr, illetve a bio kozmetikumok között.

Amennyiben azt a megnevezést látjuk, hogy natúr kozmetikumok, akkor érdemes tudni róluk, hogy ezek egy igen nagy halmazt képeznek és sokkal könnyebben megkaphatják ezt a megnevezést mint azt, hogy bio. Ugyanis a bio, illetve organikus jelzővel csakis azokat a termékeket illethetik, melyek nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, génmódosított nyers összetevőket, illetve alumíniumszármazékokat. Továbbá a bio kozmetikumoknál meg kell még említeni, hogy az mellett, hogy természetes alapanyagokat tartalmazz, arra is oda kell figyelni, hogy ökológiai gazdálkodásból származzanak az összetevők. Amennyiben egy megfelelő bio, vagy natúr kozmetikumot tudjunk vásárolni, nagyon sok mindenre oda kell figyelnünk. Ugyanis a rájuk vonatkozó szabályok koránt sem egységesek, viszont van egy kritériumrendszer, melynek meg kell, hogy feleljenek. Viszont ezek országtól függően eltérhetnek. Vagyis lehetséges, hogy egy adott országon belül a natúr kozmetikumok is sokkal szigorúbb körülmények között kell, hogy készüljenek.

Így az igazi bio kozmetikumok nagy szeretettel alkalmazzák azt, hogy nagy nyomtatott betűkkel nyomtatják rá a termékekre a bio megnevezést, hogy minél látványosabb legyen. De vajon miért is érdemes ezeket a kozmetikumokat választani? Főként azok számára célszerűek, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek, illetve különféle allergiával küszködnek. Ám, ha tudatosan szeretnénk eljárni, akkor is ezeket választjuk ugyanis, így nem csak az egészségünkért teszünk, de a környezetünket sem szennyezzük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*