Meglepő, de nem minden zöld levelű egyformán jó

Bizonyára Ön is találkozott már azzal a kijelentéssel, hogy a zöld levelű, illetve a zöld színű zöldségfélék mennyire egészségesek. Ez valóban így van, ám ezeken belül is megtalálhatunk egy bizonyos rangsort.

Mi most azt fogjuk megmutatni, hogy melyek a legegészségesebbek, így ha legközelebb a kedvenc salátánkat állítjuk össze, akkor egy kis segítséget nyújthat abban, hogy milyen zöldségfélékkel egészítsük ki, hogy biztosan jó hatással legyen az egészségünkre. Viszont azt is elmondhatjuk, hogy aki nem rajon a zöldségfélékért azoknál már az is fél siker, ha eljut oda, hogy egyáltalán egyen belőle. Ha rendelkezünk kedvencekkel, akkor azokról nem kell lemondanunk, csak nagyon fontos, hogy oda figyeljünk a minőségre. Amennyiben legjobbat akarjuk az egészségünknek, akkor a következő zöldségekből a jövőben többet fogunk fogyasztani. Egyik ilyen zöldség a vízitorma, melynek igen magas az A, C és K-vitamin tartalma.

Továbbá elmondhatjuk róla, hogy hihetetlenül kevés kalóriát tartalmaz. Nagyon egyszerű termeszteni, így ha rendelkezünk kiskerttel, akkor érdemes elgondolkodni rajta. A mángold is igen alacsony kalória tartalommal rendelkezik, viszont ennek ellenére nagyon magas a tápanyagtartalma. A mángoldban található meg a legmagasabb K-vitamin tartalom a zöld levelű zöldségek között. Vagyis a napi szükségletünk akár 300%-át is tartalmazza. Ezen felül elmondható róla, hogy nagyon magas a magnézium tartalma, amely elengedhetetlen az izommunkához. A következő zöld színű zöldségünk a spenót, amely tápanyagtartalma nagyon magas. Ezen felül nagyon jól beilleszthető a különféle salátákban. Napjainkban egyre felkapottabb lett, főleg a bébi spenót. Ezen felül jó választás lehet még a kerti saláta, római saláta, cikória, rukkola, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*