Hogyan készüljünk fel a repülésre csecsemővel?

Első sorban talán az a legfontosabb, hogy tisztázzuk, hogy a pici babákkal sosem könnyű repülni. Ám némi extra felkészüléssel könnyen megoldható. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél kisebb egy csecsemő annál zökkenő mentesebben vészelhetjük át, ugyanis nagy az esély, hogy az egész utat végig alussza.

Mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy mik a legfontosabb tudnivalók szülők számára, ha pici babával terveznek repülni. Erre külön szabályok is léteznek, melyek közül az egyik, hogy 7 naposnál fiatalabb csecsemővel tilos repülni. Illetve, ha idősebb babáról van szó, ám megbetegszik, belázasodik, akkor érdemes elhalasztani az utat. Ugyanis a le és felszállás biztosan fájdalommal fog járni számára, ha el van dugulva az orra. Fontos tudnivaló még, hogyha csecsemővel utazunk, akkor a saját kézipoggyászunk mellett még egy 5 kilós pelenkázó táskát is felvihetünk a gépre. Melybe mindenképp helyezzünk kézfertőtlenítőt, popsitörlőt, pelenkát, textilpelenkát, cumisüveget, ha szükséges kiskanalat, illetve cumit. Továbbá a váltóruhák is igen fontosak, ugyanis sosem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükségünk.

Illetve célszerű még kis takaróval, vékony sapkával és kardigánnal is készülni. Ugyanis a repülőgépeket megszokhatott, hogy állandóan dolgoznak a légkondicionálók, melyek egy pici csecsemőt zavarhatnak, illetve veszélyes is lehet rájuk. Mivel könnyedén megfázhatnak tőle. Amennyiben a babának az ételt szeretnénk elő készíteni, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy folyadékot csak 1dl-es kiszerelésekben lehet felvinni, ami a lefejt tejre is vonatkozik. Amennyiben már megkezdtük a hozzátáplálást, akkor mindenképp készítsünk bébiételt az útra. Ám ma már számos olyan légitársaság van, akik kínálnak különféle bébi tápokat, erről érdemes előre tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*