Hatékony módszerek ízületi fájdalom ellen

Az ízületi fájdalom elsősorban az idős korosztály érintő probléma, különösen az 50 év felettieket érinti. Ugyanakkor fiatalabb korban is jelentkezhetsz, például 30 éves korban, de bizonyos tényezők hatására a fiatalabb generáció is megtapasztalhatja az ízületi fájdalom kellemetlen tüneteit.

Ízületi fájdalom számos embert érintő probléma, mely gyakorlatilag bármely izületek érintheti. Nem kivétel ez alól a fiatalabb generáció sem, akiknél általában a túlzott sporttevékenység vagy az elhízás áll a háttérben. A krónikus izületi gyulladás akár öröklött is lehet. Bizonyos tényezők megnövelik az ízületi gyulladás és fájdalom kialakulásának esélyét. Például a változókor, a cukorbetegség és a hipermobilitás szindróma. Gyűlölte gyulladás első és legalább halálosak tünete az ízületi fájdalom és a reggeli órákban, közvetlenül a felkelést követően jelentkező ízületi merevség. Gyulladás miatt duzzanat alakulhat ki, melynek oka folyadék torlódása. Az ízületi gyulladást komolyan kell venni, ugyanis előrehaladott állapotában a mozgástartomány nagymértékben beszűkül és az ízület deformálódik.

Az ízületi gyulladás természetes módon való kezelése kíméletes edzés, elsősorban úszás, biciklizés és séta által valósulhat meg, mivel ezek a sport tevékenységek nem terheli az ízületeket. Fontos még a kényelmes, puhatalpú cipő viselése, ami felfogja a lépések során keletkező ütéseket. Az ízületi fájdalom leküzdésének érdekében fontos az étrenden is változtatni. Célszerű elhagyni a krumplis, a burgonyaféléket, az édességet és a felesleges zsírokat Ezenkívül érdemes komplex összetételű étrendkiegészítők fogyasztani, melyik kondroitint és glükózamint is tartalmaz. Ízület támogató étrendkiegészítők megtekintéséért és rendelésért látogasson el a vawita.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*