Gyorsan felszívódó szénhidrátok negatív hatásai

A legtöbben nagyon szeretik a kenyeret, a különféle péksüteményeket, tésztákat, ugyanis ezek a magyar konyha szerves részei. Legtöbben el sem tudják képzelni nélkülük a mindennapjaikat. Ám sajnos amennyire finomak, annyira károsak is egyben.

Ugyanis ezekben mind gyorsan felszívódó szénhidrátok találhatóak meg és azok viszont nagyon károsak. Viszont nem kell ennyire elkeseredni, ugyanis ma már szinte minden egészségtelen élelmiszernek létezik egészséges változata is. Számos okból célszerű, hogy az étkezésünkre oda figyeljünk, úgymond reformokat vigyünk végbe, ugyanis akár cukorbetegséget is okozhat. Hogyha az étkezésünk állandó részét képezi a fehér liszt és a cukor, akkor az hosszútávon akár cukorbetegséghez is vezethet. Ugyanis a finomított szénhidrátok gyorsan jóllakottság érzetet okoznak, mivel megemelik a vércukorszintet. Ám amilyen gyorsan megemelte, olyan gyorsan zuhan is vissza. Az így keletkezett kiugró értékek hangulatingadozáshoz, inzulinrezisztenciához, illetve mint már említettük cukorbetegséghez is vezethetnek.

Az elfogyasztott kenyér, tésztafélék és péksütemények vércukorszint ingadozást okozhatnak, amely nem csak egészségtelen, de órákig tartó telítettség érzetet sem garantálja. Sőt azt kell, hogy mondjuk, hogy nem, hogy nem laktat, de rövid időn belül farkaséhséget is generálhat. Ez pedig egy ördögi körhöz vezethet. Hiszen a legtöbbször a cukros ételek által generált éhséget is hasonló élelmiszerekkel próbáljuk csillapítani. Az állandó éhségérzet pedig természetesen összefüggésben a súlygyarapodással. Ugyanis ezekből az élelmiszerekből a szervezetünk nagyon keveset tud hasznosítani, így a felesleges anyagokat zsírként raktározza el. Nem beszélve a bőrproblémákról, melyek szintén velejárói.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*