Gyermeknevelés alapvető szabályai

Egy párkapcsolat megkoronázásaként, mi mást választhatnánk legszebb dolognak, mint egy gyermeket. Ám ennél a döntésnél mindig figyelembe kell vennünk azt, hogy amilyen szép, annyira nagy felelősséggel jár együtt.

A gyermeknevelés a 21. században már teljesen eltér attól, amit ezelőtt 10, 20 vagy akár 30 éve alkalmaztak. Nagyon sokat változott a régi időkhöz képest, ám ez cseppet sem meglepő, hiszen minden más is változott. A legtöbb szülő mindig arra törekszik, hogy minden tőle telhetőt megadjon a gyermeke számára. De a legtöbbször nem tárgyakban kell mérnünk a törődésünket. Nagyon sokat tehetünk értük a jövőjükre nézve, ha önállóságra neveljük őket. Ám ez mellett még arra is törekednünk kell, hogy megfelelőképpen tegyünk saját a személyiségük kialakulásért. A kisgyermekek számára három legfontosabb dologról beszélhetünk, amit egy szülő adhat nekik. Ezek pedig a következők: odafigyelés, szeretet, és nem utolsó sorban a biztonság. A gyermek-szülő kapcsolat egyik legelemibb meghatározója az odafigyelés.

Ugyanis nagyon fontos, hogy ne csak a kötelező köröket fordítsuk gyermekeinkre, mint pl. ha éhes megetetjük, ha álmos elaltatjuk. Mivel a gyerekek számára nagyon fontos és fejlesztő hatással lehet a közösen eltöltött idő, a játék, az ének, ha beszélgetünk velük, elmagyarázzuk a dolgokat, hogy éppen mit csinálunk attól függetlenül, hogy most nem csak velük foglalkozunk. A szeretetünket is sokféleképpen kimutathatjuk a gyermekünk iránt. Többek között azzal is, hogy megvásároljuk az áhított játékokat, elvisszük fagyizni, de ezek mellett mégis az bizonyul a legfontosabbnak, hogy érezze a melegséget, a kötödést, és azt, hogy egy igazi családban él. Fordítsunk kellő figyelmet egymásra, gyermekünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*