Fontos tudnivalók szénhidrát csökkentett diétáról

Sajnos, de így van, hogy legtöbben imádjuk a pizzát, a tésztákat és a különféle édességeket is. Így igen komoly kínszenvedést okoz, hogyha szeretnénk száműzni őket az étrendünkből. Ám, mivel mindenhol csak azt halljuk, hogy a fogyás titka ebben rejlik, akkor muszáj rá szánnunk magunkat, ha van pár felesleges kiló rajtunk.

Ma már számtalan diéta épül, olyan alapokra, hogy a szénhidrátot vonják ki belőle. Ám sokan nem értik, hogy ennek valójában mi is álla a hátterében. Mi ebben leszünk most a segítségetekre, hogy ezt végre tisztázni tudjuk. Maga a fogalom, hogy szénhidrátcsökkentet már az is nagyon változó lehet, ugyanis van aki a zéró bevitelre esküszik, van aki a napi 100 vagy 50 gramm elfogyasztása esküszik. De mi is számít valójában szénhidrátnak? A legtöbb esetben a gabonafélék sorolhatóak oda, illetve a gyümölcsöket és a zöldségeket is meg kell említeni, ugyanis egyes fajták nagy mértékben tartalmaznak szénhidrátot. A legtöbben csak azzal vannak tisztában, hogy a burgonya, illetve a banán tartalmazz nagy mennyiségben szénhidrátot, de ezen kívül meg kell még említeni a szőlőt, almát, körtét és még a karfiolt is.

Ám vannak olyan termékek melyekről nem is gondolnánk, hogy szénhidrátot tartalmaznak, ilyen pl. a joghurt, mandula, szójatej, és a hüvelyesek is. Először 2008-ban jött divatba, az ilyen jellegű diéta, ugyanis a tanulmányok során arra a következtetésre jutottak, hogy a magas zsír és fehérje tartalmú, ám ugyanakkor szénhidrátban szegény élelmiszerek nagyon hatásosak lehet különféle betegségek kezelésére, mint pl. epilepszia, illetve magas vérnyomással rendelkezők számára. Így ezzel a diétával nem csak fogyni tudunk, de az egészségünket is megtudjuk őrizni. Ez a diéta ma is töretlen sikernek örvend.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*