Filmek, amik hatással voltak a divatvilágra

A Grease című film középiskolai jelenetei miatt ez a klasszikus film továbbra is ikonikus marad az 1978-as megjelenése óta. A film nemcsak azért népszerű, mert magával ragadnak a zenék, hanem érdemes megfigyelni a benne levő divatot, hiszen tele van bőrnadrágokkal és bomber dzsekikkel amik ma is divatosak.

A 2013-ban kiadott Nagy Gatsby film-adaptáció, melynek főszereplője Leonardo Dicaprio volt, minden bizonnyal a produkció és a jelmeztervezés miatt lett ennyire híres. A 20-as évek és stílusának izgalmas és kissé szürreális módon történő bemutatása volt ez a film, amelyre ragyogóan reagált a közönség is, ami a benne levő ruháknak is köszönhető. A várható megjelenés után hamarosan elterjedtek a rojtos ruházatok és a nők álla alá érő frizurája, amelyek azt mutatták, hogy a korszak ismét visszatért a divatvilágba. Beetlejuice: Noha a függőleges csíkos ruha nem olyan népszerű, viszont Winona Ryder karaktere, Lydia befolyása még ma is látható a divatmagazinokban szerte a világon.

Az összes fekete, gótikus ruhaösszeállítás még akkor is kitűnhet, ha színes és szürreális dolgok veszik körül, amelyeket Tim Burton mutat nekünk filmjében. Például a csíkos ruhák az utóbbi években nagyon népszerűvé váltak, bár az összes fekete, féligótikus ruhadarab azóta is népszerű. A 70-es és 80-as évek számos gengszter filmje nagyon stílusos és kissé piedesztálra emeli a bűnöző szervezeteket, akik mindig szuperül festettek. Ez a műfaj népszerűsége természetesen arra ösztönözte az embereket, hogy öltözködjenek ilyen elegáns módon, látva a képernyőn követendő tiszteletet. A három darabból álló ruhák divatossá váltak, amelyet a férfiak mindenhol szívesen viseltek. Audrey Hepburn karakterének az Álom luxuskivitelben című filmben mindenütt jelent van a divatvilágban. A szőke haj, a kék farmer és a szürke pulóver, a bézs ballonkabát valamint a nagyobb méretű szemüveg is mind a mai napig divatosak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*