Érdekességek a gyorséttermekről

Bátran ki lehet jelenteni, hogy a rohanó világunkba szükség van a gyorséttermekre. A gyorskajákról minden embernek a fantasztikus íz világ jut az eszébe, azonban létezik néhány érdekesség a gyorséttermekre vonatkozólag.

Általában a délelőtt folyamán kevesebb a vendég a gyorséttermekben, mint délután. Ha friss ételt szeretne kapni, akkor mindenképp délután keressen fel egy gyorséttermet, mivel a nagy hajtásnak köszönhetően nem rég elkészített ételt fog kapni. Kevesen tudják, hogy a gyorséttermekben a hasábburgonya elkészítése úgy történik, hogy a forró olajból kivéve azonnal megsózzák. Ha szeretné, hogy a hasábburgonyát frissen szolgálják fel, akkor kérje só nélkül az ételt, és így a dolgozóknak nem lesz más választásuk, mint újat sütni. Hihetetlennek tűnik, de mégis igaz, hogy a gyorséttermekben azért van nyitott konyha, mert a kiáramló fantasztikus illatok arra ösztönzik a vendégeket, hogy minél többet egyenek.

Bizonyára ön is felfedezte, hogy a gyorséttermekben sokkal olcsóbbak az üdítők, mint a teák, ennek az az oka, hogy az üdítő nem oltja teljes mértékben a szomjat, ezért vendég képtelen lesz több alkalommal italt vásárolni. Nem ajánlott nyitás után rögtön ételt vásárolni a gyorséttermekből, mert előző nap zárás előtt az eszközöket a szervezet számára káros vegyszerekkel tisztítják meg, és másnap ez még bele kerülhet a gyorskajába. A napjainkban kapható sült krumpliba kétszer annyi kalória van, mint 20 évvel ezelőtt, ennek az az oka, hogy sok adalékanyagot tartalmaznak. Egyre felkapottabbak a gyorséttermekben kapható különleges turmixok, azonban jó, ha tisztában van vele, hogy ezek az italok körülbelül annyi cukrot tartalmaznak, mint amennyire egy embernek az egész nap folyamán szüksége van.

Vélemény, hozzászólás?