Érdekes tények az álmainkról

Biztosan Önnel is előfordult már, hogy egy furcsa álomra ébredés után már nem emlékezett csak a hangulata maradt meg utána. Mi most összegyűjtöttünk pár érdekességet, melyet biztosan nem tudtál az álmokról.

Sokak számára furcsa tény lehet, ám bizony a vak emberek is álmodnak. Ugyanis azok az emberek, akik jóval születés után veszítették el a látásukat, azok képesek különféle álomképek észlelésére. Viszont, akik már így születtek, azok is álmodnak, csak a többi érzékszervük segítsége által alakulnak ki az álmaik. Sokan állítják, hogy ők nem szoktak álmodni. Ez viszont nem igaz, hiszen mindenki álmodik, csak kevesen emlékeznek rá. A férfiak legtöbbször másik férfiakkal, a nők viszont álmodhatnak másikkal nőkkel vagy férfiakkal egyaránt. Igazán furcsa tény lehet az, miszerint csak olyan dolgokról, vagy személyekről álmodunk, akiket ismerünk. Viszont mégis sokszor előfordul olyan, hogy számunkra ismeretlen helyzetekkel, személyekkel találkozunk álmainkban? Ám ezek nem az agyunk szüleményei. Sokkal inkább valós személyek, akikkel az életünk során valamilyen kapcsolatban álltunk, vagy esetleg találkozunk futólag csak számunkra fel sem tűntek. Mivel az agyunk az összes beérkező információt eltárolja, majd azokat később felhasználja az álmok kreálása során.

Az is érdekes lehet, hogy nem minden ember álmodik színeset. Főként azok, akik látássérültek nekik 12%-uk gyakorlatilag csak fekete-fehérben látják az álmaikat. Viszont a legtöbb ember számára az álmok színesek. Továbbá az is előfordulhat, hogy egy csoport ugyanazt, vagy nagyon hasonlót álmodik. Ez annak köszönhető, hogy ugyanazt a tevékenységet végzik napközben, pl. iskola, vagy munkahely. Az álmok sokszor nem azt tükrözik, ami történik velünk. Így hiába álmodunk egy konkrét dolgot, az nem biztos, hogy megfog történni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*