Egy igazán régi vita, hogy vajon való-e a kutya házba?

Manapság egyre több helyen találkozhatunk cuki kis szobakutyákkal, akik szabadon járnak kelnek az emberek otthonában és akár az ágyukba is befekszenek. Ám vajon ez milyen veszélyeket hordozhat magával?

Sokak szerint felelőtlenség kutyát tartani az otthonunkban, főként akkor, ha kisgyermek is tartózkodik ott. Ám mit tegyünk akkor, ha fél maga egyedül az udvaron? Ugyanis sokan ebben az esetben folyamodnak, ahhoz, hogy beengedjék a házba. Egyesek szerint a kutyáknak a kertes ház a legjobb választás, ugyanis ott adott a lehetőség, hogy a kedvére szaladgáljon. Ám egyes erről teljesen másként vélekednek mégpedig, hogy a kutyának ott a legjobb helye, ahol a családdal a legtöbbet tud találkozni. A szakértői vélemények szerint a kutya szociális együttműködése akkor bontakozik ki legjobban, ha emberi környezetben van. Így ebből következik, hogy nem felelőtlenség lakásban tartani, csak biztosítani kell számára a szükséges mozgásteret.

Ám legyen szó lakásról, vagy a kertről akkor hibázunk a legnagyobbat, ha nem foglalkozunk vele megfelelően. Ugyanis a kutya egy társas lény. Ám a másik oldala pedig az, hogyha a lakásban tartjuk a házi kedvencet, akkor folyamatosan különféle fertőzéseknek vagyunk kitéve. Ám ezeket könnyedén elkerülhetjük, ha rendszeresen tisztántartjuk, illetve féregtelenítjük. Ma már nagyon sokfajta kutyafajta van, melyeket egyáltalán nem zavar a városi kutyatartás. Ám olyanok is vannak, akik egyáltalán nem tudják megszokni ezt a közeget, és amikor magukra maradnak, akkor folyton ugatnak ezzel idegesítve a szomszédokat, és az sem meglepő, ha unalmukban szétszedik a lakást. Egy biztos, nagyon komolyan kell venni, hogyha kutyust szeretnénk tartani a lakásban, hiszen ha nem így járunk el, akkor annak következményei lehetnek mindkét félre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*