A vitaminok fontossága

A vitaminok létfontosságúak az emberi szervezetben, és a hiányuk gyengeséget és fáradtságot okoz, ezért érdemes utánanézni annak, hogy mely vitaminokra van szüksége a szervezetnek leginkább, és hogy ezeket a vitaminokat milyen ételekkel vagy készítményekkel lehet bevinni a szervezetünkbe. Erről is többet tudhat meg a vitamin.dynanix.hu weboldalon ezért érdemes ide kattintani.

A vitamin hiányát szinte minden nap pótolnunk kell, de vannak olyan esetek is, amikor elég, ha a vitaminokat provitaminok formájában juttatjuk be testünkbe. Ilyen provitamin a sárgarépában található karotin is, amely A-vitaminná alakul át amikor megtörténik az anyagcsere. Az emberi szervezet csak egy nagyon rövid ideig tárolja ezeket a vitaminokat és önállóan csakis a D-vitamint állítja elő, de azt is kizárólag napfény jelenlétében. Tizenhárom vitamin ismert jelenleg és ezek egyik része zsírban, a másik része pedig vízben oldódik. A vízben oldódó vitaminok a következők: B1-vitamin, B2-vitamin, B12-vitamin, pyridoxin, niacon, pantoténsav, folsav, biotin, valamint C-vitamin ami az egyik legfontosabb vitamin mind közül. A zsírban oldódó vitaminok pedig: A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, valamint K-vitamin.

Ha a továbbiakban is szeretne a vitaminokról olvasni, vagy arról szeretne olvasni, hogy a vitaminhiány  milyen tünetekkel jelentkezik, nem árthat felkeresni a vitamin.dynanix.hu weboldalt és itt azt is megtudhatja majd, hogy milyen testrészeket fejlesztenek a vitaminok. A vitaminok valójában nem töltik fel energiával az emberi testet, de az anyagcsere miatt  nagyon fontosak és nem is léteznénk nélkülük. Megfelelő vitamin bevitellel mellett erősnek és kiegyensúlyozottnak, míg vitaminok hiányában kimerültnek  érezhetjük magunkat, és a betegségeket is sokkal könnyebben kapjuk el. A vitaminok mellett az ásványi anyagok is rendkívül fontosak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*