A tudósok azt állítják, hogy a túl sok evés nem az elsődleges oka az elhízásnak

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) statisztikái azt mutatják, hogy az elhízás az amerikai felnőttek több mint 40% -át érinti, és így nagyobb a kockázata a szívbetegségeknek, a stroke-nak, a 2 -es típusú cukorbetegségnek és a rák bizonyos típusainak. Az USDA étkezési irányelvei az amerikaiaknak azt is elmondják, hogy a fogyás „megköveteli a felnőttektől, hogy csökkentsék az élelmiszerekből és italokból származó kalóriák számát, és növeljék a fizikai aktivitás által leadott mennyiséget”.

A súlykezelés ezen megközelítése az évszázados energiamérleg-modellre épül, amely kimondja, hogy a súlygyarapodást az okozza, hogy több energiát fogyasztunk, mint amennyit kiadunk. A mai világban, amelyet nagyon ízletes, erősen forgalmazott, olcsó feldolgozott élelmiszerek vesznek körül, az emberek könnyen több kalóriát fogyasztanak, mint amennyire szükségük van, ez az egyensúlyhiány tovább súlyosbítja a mai ülő életmódot. Ebből a gondolkodásból a túlfogyasztás és az elégtelen fizikai aktivitás párosul az elhízási járvány kialakulásával. Másrészről, annak ellenére, hogy több évtizedes népegészségügyi üzenetküldés arra buzdította az embereket, hogy egyenek kevesebbet és mozogjanak többet, az elhízás és az elhízással összefüggő betegségek aránya folyamatosan emelkedett.

A The Carbohydrate-Insulin Model: A Physiological Perspective on the Obesity Pandemic című tanulmány szerzői, a The American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent perspektíva szerint rámutatnak az energiamérleg-modell alapvető hibáira, azzal érvelve, hogy egy alternatív modell, a szénhidrát-inzulin modell, jobban megmagyarázza az elhízást és a súlygyarapodást. Ezenkívül a szénhidrát-inzulin modell utat mutat a hatékonyabb, hosszú távú súlykezelési stratégiákhoz.

Vélemény, hozzászólás?