A megfelelő sarokgarnitúra kiválasztásának titkai

Bizonyára mindenki lelki szemei előtt egy nagy, tágas ülőhellyel rendelkező ülőalkalmatosság jelenik meg, ha a sarokgarnitúrára gondol. Mivel ez egy nagyobb bútordarab, ezért érdemes átgondolni, hogy mik a választás alapjai, elvégre rossz döntés esetén, nem egyszerű a csere, arról nem is beszélve, ha nincs lehetőségünk kicserélni, akkor bizony komoly anyagi vonzatai is lehetnek a rossz döntésnek.

Sarokgarnitúra választás esetén fontos leszögezni, hogy egy aprócska lakásba nem feltétlenül a legjobb döntés, ha egy ormótlan darabot akarunk bezsúfolni. Így tehát a legelső szempont a választásnál, hogy felmérjük mekkora hely áll rendelkezésünkre, valamint, hogy a szállítás során nem okoz – e problémát a sarokgarnitúra bevitele a lakásba. Például egy nagyobb darab felszállítása a nyolcadik emeletre valljuk be nem épp egyszerű feladat. A másik probléma a nyílászárókon való bevitel lehet. Kellemetlen lehet az ajtó előtt szembesülni vele, hogy az általunk kiválasztott darab nem fér át az ajtón.

Valljuk be nem vagyunk egyformák, így mindenki mást szeret. Ez az ülőalkalmatosságokra is igaz. Van, aki a belesüppedős fajtákat, van, aki pedig a keményebb hatású kanapékat szereti. Ezen felül van, aki karfát is szeretne a kényelem érdekében, másnak mindez nem számít. Szintén ízlés dolga, hogy a sarokgarnitúra magassága mekkora legyen, magyarán leérjen – e az ember lába vagy ne. A sarokgarnitúra egyik nagy előnye, hogy a legtöbb ággyá nyitható, vagyis több funkciós. Mondanunk sem kell, hogy ebben az esetben sokszor még nagyobb helyre van szükség. Természetesen, hogy kihez mi illik ízlés dolga, mindenesetre nem érdemes a választást elsietni, hogy akárcsak egy autó esetében, általában sarokgarnitúrát is évekre választunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*