A legnépszerűbb és legkülönlegesebb lány nevek a világon

A Földünkön naponta több százezer baba születik, akik mind valamiben egyediek és különlegesek. Ám mégis igen sokan kapják ugyanazt a nevet.

Évről évre különféle trendek figyelhetünk meg, melyek kiterjedhetnek az öltözködésünkre, a lakáskultúrára vagy éppen az autóvásárlásra. Ám itt kell megemlíteni a neveket is. Azok is épp úgy követik a divatot, mint miden más. Hiszen napjainkban más nagyon sok olyan régi név, melyet ma már egyáltalán nem használnak. A nevek nem csak az idővel, de a fölrészekkel együtt is változnak. Így Amerikában a legnépszerűbb nevek közzé tartozik a Sophie és az Emma, illetve az Isabella. Ám A Sophie név nem csak Amerikában, hanem Olaszországban is igen közkedvelt. Vagyis az olaszok legkedveltebb lány nevei között szerepel a Sofia, Giula, illetve a Martina is. Amennyiben az ausztrálokat vesszük figyelembe, akkor ott a top három név közé a Charlotte, Ruby, illetve a Lilly keresztnevek kerülnek.

Indiában pedig a Saanvi, Angel és a pari utónevek a felkapottak. Amennyiben nemzetközi szinten vesszük alapul a lány neveket, akkor ott igen felkapottnak számít a Sophia, Olivia, Ava, Emma, illetve az Emily és a Mia keresztnevek. Amennyiben különleges nevet szeretnénk választani a gyermekünknek, akkor mindenképp arra kell törekednünk, hogy ne egy igazán trendi nevet keressünk, ugyanis akkor nagy esély van arra, hogy abban a generációban több kislány is viseli majd azt a keresztnevet. A statisztikai kutatások szerint igen különleges névnek számít az Ezra. Amely a világ legkülönlegesebb nevei között is megtalálható. Ezek a nevek nálunk Magyarországon is igen felkapottak, persze nagyrészük magyarosított formában. Viszont ma már igen sok kislány kap idegen eredetű keresztnevet Magyarországon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*